Naslovna

Priznanja RPK Užice za EA SYSTEMS doo i Slobodnu zonu Priboj

Pribojska firma EXPERT AUTOMOTIVE SYSTEMS d.o.o. Priboj, dobila je priznanje za KOMPANIJU GODINE u kategoriji malo privredno društvo, a u izboru Regionalne privredne komore Užice.

Nagrada za uspešno poslovanje pripala je i Slobodnoj zoni Priboj kao novom industrijskom centru Priboja, najmlađoj, a najbrže rastućoj Slobodnoj zoni u Srbiji.

Priznanja su uručena na današnjoj svečanosti u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga u Užicu, kojoj je pored predstavnika nagrađenih kompanija iz grada na Limu prisustvovao i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ovo su značajna priznanja i za pribojsku kompaniju i za Slobodnu zonu Priboj i potvrda da lokalna samouprava kontinuirano stvara uslove i ambijent za privredni razvoj Priboja, što potvrđuju i ove dve nagrade odnosno priznanja.

Firma EXPERT AUTOMOTIVE SYSTEMS DOO PRIBOJ, mlada kompanija u našem gradu, posluje nepunih pet godina i proizvodi delove za kočnice za probirljivu, nemačku auto industriju. Iz godine u godinu ova firma se širi, povećava kvantitet i zadržava kvalitet, kojim opstaje na tržištu, ali otvara i nova radna mesta i time povećava i broj zaposlenih radnika. Poslovni planovi ove kompanije su sve ambiciozniji, a i veći i brži rast tek se očekuje.

Priznanje za Slobodnu zonu Priboj takođe je otišlo u prave ruke, jer ova privredna zona evidentno postaje sigurno mesto za uspešno poslovanje sve više investitora i sve više zaposlenih randika. Za krakto vreme, od takođe nepunih 5 godina, u Slobodnoj zoni Priboj ima desetak stranih i domaćih investitora koji upošljavaju i sve više radnika.

Podsetimo, ove jeseni ovde je ugovor o radu potpisao i 500-ti radnik, što je obezbeđena egzistencija za isto toliko porodica u našoj sredini. Taj broj je već premašen, i što je vrlo bitno, progresivno raste, što samo znači da je inicijativia lokalne samouprave i podrška Vlade Srbije oko formiranje Slovbodne zone Priboj i njenog funkcionisanja urodila plodom. To svakako znači i ekonomski oporavk Priboja i da je ova opšina, kao nekada, postaje dobro mesto za i investiranje i za život Pribojaca, koji ponovo mogu da žive od svog rada.