Naslovna

Počela stručna praksa za 50 lica u FAP-u

Na osnovu ranije zaključenog ugovora između Fabrike automobila Priboj i Opštine Priboj, o obavljanju stručne prakse za 50 lica u FAP-u, za šta je lokalna samouprava izdvojila 10 miliona dinara, danas je zvanično počelo stručno usavršavanje ovih mladih profila.

Mladi pripravnici, njih 50, jutros su dobili svoje mentore u Preseraju, Mašinskoj, Razvoju, službama za održavanje, marketing i računovodstvo, u skladu sa njihovim obrazovnim profilima. Njihovo stručno usavršavanje finansira lokalna samouprava, koja, kako je predsednik opštine Priboj još ranije naglasio, FAP i dalje smatra najznačajnim privrednim subjektom u gradu, te je sasvim prirodno dati i FAP-u i mladim ljudima šansu.

Pripravnici koji obavljaju stručnu praksu imaće priliku da steknu neophodna znanja za predstojeću, neminovnu smenu generacija u fabrici, kako bi kasnije mogli biti angažovani u predstojećim značajnim poslovima koji se očekuju kroz već potpisane ugovore sa Vojskom Srbije i kroz razvoj komercijalnog kamionskog programa za najšire tržište.

Vlada Srbije je opredelila značajna investiciona sredstva u tehnološko opremanje fabrike i osavremenjavanje mašinskog parka, a realizacija stručne prakse sa opštinom Priboj će biti početak dugoročnog programa stvaranja jake kadrovske strukture u svim segmentima proizvodnje u FAP-u.